XARXA DE CENTRES DE BARCELONA

Ciència al Barri està format per una xarxa de centres de secundària coordinada pel CSIC a Catalunya i engloba els districtes barcelonins de Ciutat Vella, Sant Martí, Nou Barris i Sants-Montjuïc.

L’Institut Miquel Tarradell ha estat el primer centre educatiu a unir-se al projecte a la ciutat comtal durant el curs 2023-2024.

A més, completen la xarxa de centres a Barcelona l’Institut Barri Besòs, l’Institut Front Marítim, l’Institut XXV Olimpíada, l’Institut Escola Elisabets, el Casal de Barri del Raval i el Casal de Barri de Verdun.

Institut Miquel Tarradell

Institut Barri Besòs

Institut Front Marítim

Casal de Barri del Raval

Institut XXV Olimpíada

Institut Escola Elisabets

Casal de Barri de Verdun

Alumnado del INS Miquel Tarradell durante la actividad inaugural de Ciencia en el Barrio en Barcelona.

Els Instituts d’Educació Secundària constitueixen la porta d’entrada als barris

La identificació i selecció dels centres educatius participants es duu a terme atenent indicadors recollits pel Departament d’Estadística i Difusió de Dades (Oficina Municipal de Dades) de l’Ajuntament de Barcelona entre els anys 2018-2021, com la taxa de risc a la pobresa, per sexe, districte i grups d’edat, els ingressos mitjans mensuals nets (€/mes) o la pobresa salarial per districtes de Barcelona (%), entre altres, que descriuen la vulnerabilitat de la població de la ciutat.

La selecció final dels centres es realitza d’acord amb tres criteris: la dificultat d’accés a activitats de divulgació del centre, el compromís del professorat i la junta directiva i que l’IES no tingui ja en marxa massa programes d’intervenció.

Medición de latidos del corazón

Es tracta d’acostar-los un món,
el de la recerca,
que continua sent molt desconegut