XARXA DE CENTRES DE SEVILLA

Ciència al Barri s’articula a Sevilla a través d’una xarxa d’Instituts d’Educació Secundària que abasta els barris de Sant Pau, Tir de Línia – L’Oliva, Cerro Amate – La Plata, Parc Alcosa, Sant Jerònim, Santa Aurelia, Macarena (Tres Hortes i El Cirerer), Pi Montà, Palmete i Torreblanca.

Actualment, formen part de la xarxa deu instituts: IES Ramón Carande, IES Diamantino García Acosta, IES Pablo Picasso, IES Sant Pau, IES Félix Rodríguez de la Fuente, IES Santa Aurelia, IES Miguel de Cervantes, IES Sant Jerònim, IES Leonardo da Vinci i IES Torreblanca.

IES Ramón Carande

IES Félix Rodríguez de la Fuente

IES Diamantino García Acosta

IES Pablo Picasso

IES Santa Aurelia

IES San Pablo

IES Leonardo da Vinci

IES Torreblanca

IES Sant Jerònim

IES Miguel de Cervantes

Sevilla

Els Instituts d’Educació Secundària constitueixen la porta d’entrada als barris

Per a seleccionar les zones d’actuació del projecte i els centres participants s’han tingut en compte els indicadors de l’Anàlisi de les Necessitats Socials dels Districtes de Sevilla, realitzat per l’Ajuntament de la capital sevillana, i de l’Atles de Vulnerabilitat Urbana del Ministeri de Foment. També s’ha consultat amb els assessors del Centre de Professorat de Sevilla (dependent de la Junta d’Andalusia).

La selecció final dels centres es realitza d’acord amb tres criteris: l’especial dificultat d’accés a activitats de divulgació del centre, el compromís de professorat i la junta directiva i que l’IES no tingui ja en marxa massa programes d’intervenció.

Sevilla

L’objectiu del projecte és despertar en l’alumnat la curiositat per la ciència i acostar-los un món, el de la recerca, que continua sent molt desconegut.