#CiènciaAlBarriAXarxes: comparteix la teva passió per la ciència i guanya un viatge a Vigo per visitar el Vaixell Oceanogràfic Sarment de Gamboa

29 gen. 2024 | Concurs

Estudies en un dels centres educatius de Ciència al Barri? Tens fins al 5 d’abril per presentar la teva proposta de vídeo o imatge

El ja tradicional concurs (cinc edicions!) torna aquest any convertit en #CienciaenelBarrioenRedes (#CiènciaAlBarriAXarxes). Ho fa a més amb dues novetats importants: en aquesta ocasió podràs pujar les teves creacions tant a Instagram com a TikTok i, a més, podràs participar en dues categories: vídeo o imatge fixa.

En tots dos casos (i en totes dues xarxes), la tècnica és lliure: la teva imatge pot ser aquarel·la, collage, fotografia… o, si optes pel vídeo, un monòleg, musical, stop motion o qualsevol altre gènere que se t’acudeixi.

Això sí, les propostes hauran de ser inèdites i tenir una temàtica científica: nutrició, musicologia, història, ecologia, ciències marines, intel·ligència artificial, química… hi ha infinitat de temes per inspirer-se. Vols fer un vídeo musical sobre la vida d’Ada Lovelace? Pots fer-ho. Un monòleg sobre l’herència àrab a la teva ciutat? Endavant. Un collage sobre l’ADN? Tenim moltes ganes de veure’l.

Hi ha alguns requisits: en el cas del vídeo, aquest ha de ser vertical i tenir una durada d’entre 30 i 90 segons. Si es tracta d’una imatge, la resolució mínima és de 2000×3000 píxels. A més, en tots dos casos hauràs d’incloure una explicació científica de la proposta, que el jurat tindrà en compte a l’hora d’establir la puntuació.

Destinació: Vigo, port base del Sarment de Gamboa

Els i les guanyadores de cada categoria gaudiran, juntament amb un acompanyant adult, d’un viatge a Vigo per visitar el Vaixell Oceanogràfic Sarment de Gamboa del CSIC. A més, igual que l’any passat, la persona guanyadora en la categoria d’imatge veurà com el seu treball es converteix en la portada de la nova llibreta de Ciència al Barri.

Per participar-hi hauràs de publicar la teva proposta a un perfil públic d’Instagram o TikTok (si no en tens un de propi, pots sol·licitar al teu centre educatiu que el publiqui al seu). A més, hauràs d’emplenar una breu fitxa que trobaràs a les bases i enviar-la a l’adreça cienciaenelbarrio@csic.es (si participes en la categoria imatge cal adjuntar també l’arxiu).

La participació és individual en el cas d’imatge fixa, però a la categoria de vídeo podràs participar individualment o en parella. Recorda: només pots participar si tens més de 13 anys, independentment del curs en el qual estiguis.

El termini per presentar imatges estarà obert fins al 5 d’abril de 2024 a les 15.00 hores (hora peninsular).

Llegeix tots els detalls en les bases del concurs.

I recorda:

  • -Penja la teva proposta com a publicació  al teu mur/timeline públic d’Instagram o TikTok (o al del teu institut) abans de les 15.00 del divendres 5 d’abril
  • -Etiqueta @cienciaenelbarrio i cita l’etiqueta #CienciaenelBarrioEnRedes / #CiènciaAlBarriAXarxes
  • -En el text de la publicació, inclou l’explicació científica – artística i el nom del centre educatiu
  • -Emplena la fitxa que trobaràs a les bases i envia-la a cienciaenelbarrio@csic.es
  • -En el cas de la categoria imatge fixa, recorda adjuntar la imatge al correu
CATALÁ
CIÈNCIA AL BARRI

Ciència al Barri és un projecte del CSIC que porta activitats de divulgació científica a barris de Barcelona, Sevilla i Madrid

 

ALTRES NOVETATS